Održan 13. kongres

Dragi naši kolege, članovi i posjetitelji stranice,

obavještavamo Vas da je HLZ-Hrvatsko društvo medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja, u suradnji s Direkcijom Zavoda, od 08.-10. listopada 2015. godine, u Sv. Martinu na Muri, uspješno održalo svoj 13. kongres, po prvi puta s međunarodnim sudjelovanjem.

Otvorenje kongresa pozdravnim je govorom uveličao ministar zdravlja, prim. Siniša Varga, dr. med. dent. Ovogodišnje su, iznimno zanimljive teme: profesionalizam i komunikacija u zdravstvu na svim razinama, vještačenje privremene radne nesposobnosti i ozljeda na radu, bile grupirane u pet tematskih blokova i nekoliko plakata. Predavanja, radionice i panele su, uz ravnateljicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjanu Prenđa Trupec, mag. ing. el. MBA, pomoćnike i članove društva, održali vrsni stručnjaci iz područja profesionalizma i komunikacije u zdravstvu, kao i predstavnici primarne i sekundarne zdravstvene zaštite i mirovinskog sustava. Zanimljive prezentacije održali su i naši gosti, kolege sudski vještaci s Kosova, i kolegica, predstavnica slovenskog državnog osiguravatelja. Neke od zanimljivih prezentacija možete pogledati i na našim stranicama.

Čestitke Znanstvenom odboru kongresa i svim aktivnom sudionicima na odličnim prezentacijama i organizaciji stručnog dijela kongresa!
Ove smo godine, po prvi puta, članu društva izabranom po Upravnom odboru, za izniman doprinos radu društva, dodijelili priznanje „dr. Anica Matić“, u čast našoj preminuloj predsjednici. Priznanje je dobitniku, utemeljitelju društva i njegovom višegodišnjem predsjedniku, Josipu Silovskom, dr. med. spec. med. rada, svečano uručio ministar zdravlja.

Zahvaljujem na podršci našim vjernim sponzorima, tvrtkama Belupo, Pliva i Stoma Medical.

Srdačno Vas pozdravljam uz poziv da se okupimo oko zanimljivih stručnih tema i iduće godine!

Vlasta Zajic Stojanović, predsjednica