Pula, 26.-28. listopada 2023., u Hotelu Park Plaza Histria

Održan 20. jubilarni kongres HLZ-HDMVZO

20. jubilarni kongres HLZ - Hrvatskog društva medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranje održan je od 26. do 28. listopada 2023., u Hotelu Park Plaza Histria u Puli, u suradnji s Direkcijom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Kongresom naziva Kronične nezarazne bolesti - IZAZOVI, kojim je društvo zaokružilo posljednjih godina obrađivane teme kroničnih nezaraznih bolesti, opetovano smo ukazali na veličinu javno zdravstvenog problema koji kronične nezarazne bolesti nose.

Predsjednica društva, Ljiljana Milišić Ždralović, kroz kratku retrospektivu, podsjetila je sudionike 20. kongresa kako je prije 22 godine, 27. listopada 2001., održana osnivačka skupština društva. Ujedno, podsjetila je na jedan od najznačajnijih razloga osnivanja i djelovanja društva - trajnu i kvalitetnu edukaciju članova društva, te zaštitu članova i struke u profesionalnom okruženju. Osvježila je sjećanje na osnivače društva i istakla činjenicu da se društvo, uz kontinuiranu aktivnost članova, održalo 22 godine bez osipanja članstva.

Priznanje za izniman doprinos radu i razvoju društva - „Povelju dr Anica Matić“, ove godine primila je dugogodišnja članica društva doktorica dr. Ivanka Kalem Nikolić, kojoj se i ovim putem zahvaljujemo na radu i trudu, te doprinosu u radu društva na mjestu rizničarke u dva mandata.

Sudionicima kongresa obratio se ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, dr. Lucian Vukelić i održao uvodni govor, a predsjednica društva iskoristila je prigodu jubilarnog kongresa i javno se, u ime društva, zahvalila zamjenici ravnatelja dr. Veroniki Laušin, na podršci u stručnom i organizacijskom radu društva, od osnivanja društva do danas.

 

Kongres je vrednovan u skladu s pravilnicima o trajnoj izobrazbi Hrvatske liječničke i Hrvatske ljekarničke komore.

Svim sudionicima i eminentnim predavačima, koji su kongres ocijenili vrlo uspješnim, te tvrtkama koje su sudjelovale u organizaciji kongresa - Medis, Takeda, Abvvie, Stoma medical i Roche, ovim putem još jednom zahvaljujemo,  čestitamo Organizacijskom odboru i Znanstvenom odboru na odličnom programu i odabiru stručnih predavanja koja su zainteresirala sve prisutne, a svim sudionicima zahvaljujemo na ugodnom druženju i izmjeni iskustava.

Vidimo se u listopadu 2024. u Zadru, u istom ili u još većem broju.


 

20. kongres HLZ - HDMVZO

 • Organizacijski odbor: Ljiljana Milišić Ždralović, Vlasta Zajic Stojanović i Dunja Dumanić
 • Znanstveni odbor: Srebrenka Mesić, Sanja Milanović i Nediljka Čelan
 • Kongres je bodovan po Hrvatskoj liječničkoj komori
 • Dodatne informacije za stručna pitanja putem telefona:
  Ljiljana Milišić Ždralović, dr. med.,
  Mob: 099/255-0722,
  E-mail: Ljiljana.Milisic-Zdralovic@hzzo.hr
  Srebrenka Mesić, dr. med.,
  Mob: 099/807-0359,
  E-mail: Srebrenka.Mesic@hzzo.hr

Tema kongresa:
Kronične nezarazne bolesti - Izazovi

 • Tehnički organizator:
  ONE travel d.o.o., Stenjevčica 7, Zagreb
  Kontakt: Kristijan Ċovčić, mob: +385 99 2005 225
  e-mail: kristijan@enjoycroatia.eu

Fotografije