18. godišnja skupština Hrvatskog društva medicinskih vještaka ZO

HLZ-Hrvatsko društvo medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja, dana 22. listopada 2020. godine, uspješno je održalo 18. godišnju skupštinu, po prvi puta online, putem platforme Microsoft Teams. Skupštini je prisustvovalo 100-injak članova iz cijele Hrvatske.

Članstvo je prihvatilo godišnja izvješća o radu društva, a članica društva Sanja Mitin dr. med., trenerica HNLP-a i hipnoze održala je stručno predavanje “Očuvanje psihičkog zdravlja u kriznim vremenima“, o metodama relaksacije koje će nam pomoći u prilagodbi na zahtjevnu situaciju pandemije bolesti  COVID 19, ali i na nedavne potrese.

Radi epidemioloških okolnosti i zabrane okupljanja, društvo nije održalo planirani kongres u listopadu 2020. godine, dok su tradicionalna svečana dodjela zahvalnica umirovljenim članovima društva, kao i dodjela priznanja društva “Povelja dr. Anica Matić” iznimno zaslužnom članu društva, odgođeni do druge prilike, kada ćemo se vidjeti uživo.

Članstvo je obaviješteno o odluci Upravnog odbora za uplatu pomoći potresom pogođenom području Banovine putem Hrvatskog liječničkog zbora te kako se članarina za 2020. godinu neće potraživati, radi okolnosti uzrokovanih pandemijom i nemogućnosti provođenja svih planiranih aktivnosti društva. Pandemijsku smo godinu iskoristili za bolje povezivanje s Europskom asocijacijom osiguravateljne medicine EUMASS, s intencijom pristupanja asocijaciji u budućnosti, kao i s kolegama iz regije.