14. godišnja skupština Hrvatskog društva medicinskih vještaka ZO

Dragi naši kolege, članovi i posjetitelji stranice,HLZ-Hrvatsko društvo medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, uspješno je održalo svoj 14. kongres, pod nazivom “Transparentnost i odgovornost- zajedno u budućnosti”, u Poreču, od 13. do 15. listopada 2016. godine. Kongres je otvorio i uvodno predavanje održao, Ravnatelj Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje, dr Fedor Dorčić, uže poslovodstvo iznijelo je aktualne teme vezano uz rad Zavoda, a eminentni predavači približili su auditoriju teme iz svog djelokruga rada. Zanimljive radove u obliku oralne prezentacije i postera, predstavili su i kolege doktori zaposlenici Zavoda i članovi društva. Skupu je prisustvovalo 170 sudionika.

Ove su godine na kongresu prezentirane raznolike teme, od migrantske krize, medicinskog prava, kvalitete i organizacije zdravstvenih ustanova, do tema iz djelokruga rada primarne zdravstveno zaštite, bloka o ulozi farmaindustrije i inovacije u zdravstvenom sustavu, bloka o informacijskim tehnologijama u zdravstvu i naravno, tema iz kruga vještačenja i kontrole. Hrvatska udruga poslodavaca-kordinacija za medicinske proizvode, održala je dvije zanimljive praktične radionice, a radionicom vezanom uz komunikaciju s teškim osobama nastavili smo, prošle godine započetu, edukaciju o komunikacijskim vještinama.

Na kongresu je predstavljena knjiga “Ocjena radne sposobnosti u zdravstvenom i mirovinskom osiguranju” autorice dr Srebrenke Mesić, dopredsjednice društva, i urednica dr Nade Turčić i dr Jadranke Mustajbegović. Društvo je na knjigu posebno ponosno, tim više jer je prepoznata i u akademskim krugovima te odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu, priznata kao sveučilišni udžbenik.

Odlukom Upravnog odbora društva ove je godine priznanje društva Povelja “dr Anica Matić” dodijeljeno dugogodišnjoj članici društva doktorici Vesni Štefanac Nadarević, kojoj ovim putem još jednom čestitamo!

Po prvi puta nakon kongresa provedena je anonimna anketa o uspješnosti skupa, koja je pokazala da su sudionici iznimno zadovoljni edukacijom, organizacijom i ponuđenim sadržajima.

Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje zahvaljujemo na suradnji u organizaciji kongresa, a svim predavačima, učesnicima kongresa i sponzorima koji su kongres podržali, zahvaljujemo na sudjelovanju!

Vlasta Zajic Stojanović, predsjednica