15. listopada 2021. (Online)

18. kongres HLZ - HDMVZO

18. kongres društva, u suradnji s Direkcijom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, uspješno  je održan od 15. listopada do 15. studenoga 2021. godine. 

Kongres je bio posvećen kroničnim nezaraznim bolestima, koje obrađujemo nekoliko posljednjih godina, s tematikom šećerne bolesti sa svim njezinim komplikacijama. Priznanje za izniman doprinos radu i razvoju društva - „Povelju dr Anica Matić“, ove je godine primila dugogodišnja članica društva doktorica Dubravka Pezelj Duliba, dr. med. spec. javnozdravstvene medicine, univ. mag. admin. sanit., kojoj i ovim putem zahvaljujemo na radu i trudu te dugogodišnjem znanstvenom i organizacijskom doprinosu u vođenju društva.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, dr. Lucian Vukelić održao je uvodno predavanje, zamjenica ravnatelja dr. Veronika Laušin i pomoćnici tradicionalno su izlagali o aktualnostima u radu Zavoda, a naši doktori vještaci iznijeli su prikaze slučaja i problematiku s kojom se susreću u svakodnevnom radu.

Sudionici su pronašli više tema koje ih zanimaju, posjećenost i prisutnost na platformi kongresa bila je iznimna - 220 sudionika, chat je bio vrlo živ, pristiglo je 130 poruka pozdrava i upita vezano uz teme, čak i uz sudjelovanje pojedinih predavača. Kongres je vrednovan u skladu s pravilnicima o trajnoj izobrazbi Hrvatske liječničke i Hrvatske ljekarničke komore.

Sudionici, kako pasivni, tako i predavači te tvrtke koje su sudjelovale u organizaciji kongresa - Eli Lilly, Janssen Johnson&Johnson i po prvi puta tvrtka Abbvie, kojima ovim putem još jednom zahvaljujemo, kongres su ocijenili vrlo uspješnim.

Čestitke Znanstvenom odboru na odličnom programu i odabiru predavanja koji je zainteresirao sudionike, a također i Organizacijskom odboru na zahtjevnoj organizaciji prvog hibridnog kongresa društva. Čestitke moderatoricama kongresa dr. Ljiljani Milišić Ždralović i dr. Renati Miškulin, koje su uspjele zadržati pažnju sudionika tijekom cijelog trajanja kongresa.

Vidimo se u Poreču 2022., ovaj puta uživo!