21. godišnja skupština Hrvatskog društva medicinskih vještaka ZO

Dana 13. travnja 2024. godine, u Velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora u Šubićevoj 9 održana je 21. godišnja skupština HLZ-Hrvatskog društva medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja, kojoj je prisustvovalo 52 člana iz svih krajeva Hrvatske.

U uvodnom dijelu predsjednica Društva Ljiljana Milišić Ždralović je nakon pozdravnog govora predložila članove radnog predsjedništva.

U radnom dijelu skupštine članstvo je usvojilo dnevni red skupštine i Izvješća o radu Društva i održano je sponzorirano stručno predavanje: Život sa stomom – rane i kasne komplikacije “, koje je pripremio izv. prof.dr. sc. Toni Kolak, dr. med. spec. Opće i abdominalne kirurgije, Predstojnik Klinike za kirurgiju Kliničke bolnice Dubrava.

Na skupštini je u sklopu predavanja prikazan slučaj pacijenta koji je ispričao svoje iskustvo i život sa stomom od početka same bolesti.

Iznijeta su iscrpna izvješća o radu društva u proteklom jednogodišnjem razdoblju, a u svečanom dijelu društvo je pripremilo zahvalnicu za dugogodišnji doprinos društvu dr. Mari Pudić iz Zagreba.

Nakon službenog dijela skupštine sudionicima skupštine obratio se ispred Hrvatske liječničke komore Ivan Bekavac, dr. med, član Vijeća HLK –predsjednik Županijskog povjerenstva HLK za Grad Zagreb, te voditelj Ureda za stručno medicinske poslove, koji je izvijestio članove naše podružnice o radu HLK u prošloj, te iznio plan rada u tekućoj godini.

Zahvaljujemo tvrtki Belupo na suradnji u održavanju skupštine, te tvrtki Stoma Medical na predavanju.

Skup je od Povjerenstva za medicinsku izobrazbu liječnika kategoriziran kao Stručni sastanak stručnog društva i bodovan je u skladu s pravilnikom HLK.