Održan 15. jubilarni kongres: Kretanjem do zdravlja

HLZ-Hrvatsko društvo medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja u suradnji s Direkcijom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović održalo je u Grand hotelu Adriatic, od 12. do 14. listopada 2017. godine, svoj 15. jubilarni kongres.


Kongres je otvorio osobni izaslanik Predsjednice, mr. sc. Fedor Dorčić, ravnatelj Zavoda, koji je održao i uvodno predavanje. Ovogodišnjoj dobitnici priznanja društva -„Povelja dr Anica Matić“, doktorici Mariji Ivanković, priznanje je uručio izaslanik Ministarstva zdravstva, državni tajnik, prim. Željko Plazonić.

Tema i light motiv ovogodišnjeg kongresa, uz naše „Zavodske teme“, ove je godine bilo kretanje i njegov značaj za naše zdravlje. Kretanje je jedna od osnovnih karakteristika ljudskog bića i osnova je kvalitetnog obiteljskog i poslovnog života. Osim zdravlja lokomotornog sustava kretanjem održavamo i mentalno, kao i zdravlje svih ostalih organskih sustava i izbjegavamo rizična ponašanja.

Na samom početku znanstvenog dijela kongresa predstavnici poslovodstva Zavoda obradili su teme iz područja svoje nadležnosti i iznijeli zanimljiva predavanja, a eminentni stručnajci obradili su kretanje s raznih aspekata važnih i za rad doktora u Zavodu - s aspekta terapije, rehabilitacije, opskrbe pomagalima i psihičkog aspekta. Drugog kongresnog dana članovi društva prezentirali su teme usko vezane uz područja njihova rada. Vrijeme je bilo prekrasno, predavanja zanimljiva, druženje intenzivno…Zahvaljujemo tvrtkama Shire, Eli Lilly, Janssen, Belupo, Pliva, Stoma medical i Medicinska naklada, koje su kongres podržale svojim sudjelovanjem, hvala svim predavačima i sudionicima, vidimo se iduće godine!

Zahvaljujemo na sudjelovanju!